Delavnica TPO z uporabo AED

Domov / Delavnica TPO z uporabo AED

Sam nakup defibrilatorja in njegova postavitev na vidno in frekventno lokacijo, še ne pomeni, da se bodo ljudje opogumili in intervenirali v primeru zastoja srca. Ugotavljamo namreč, da v navedenem primeru, ljudje najpogosteje »otrpnejo« ali pa jih zajame panika, v veliko primerih pa se celo umaknejo s prizorišča. Veliko jih tudi pokliče reševalce, nato pa enostavno počakajo na njihov prihod, brez da bi karkoli storili, kar ima za rezultat neželjene in hude posledice (trajna invalidnost, globoka koma smrt).

Pri zastoju srca je znanje Temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja neprecenljivo, saj lahko s pravilnim postopkom oživljanja, ohranimo možgane pred trajnimi poškodbami in srce, ki je zastalo, z uporabo avtomatskega defibrilatorja (AED) tudi povrnemo v normalni sinusni ritem in s tem človeku rešimo življenje. Predvsem pa je pomembno, da z enostavno, »laikom« prilagojeno in zlahka razumljivo razlago, ljudem prikažemo, da se nimajo česa bati in da jim s tempreženemo možnost paničnega ravnanja.

Izvajamo edinstven koncept delavnic Temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja . delavnice v trajanju 90 – 120 minut, intuitivne, kombnaicija teorije in prakse, izvedene s strani certificiranega inštruktorja, po najsodobnejši metodi AHA (American Heart Association), ki se v svojem konceptu bistveno razlikuje od konvencionalnih in zastarelih metod tovrstnih delavnic in ki predstavljajo nujno potrebni kamenček v mozaiku poti do uspešne reakcije in uspešnega oživljanja v primeru zastoja srca. Vsakemu laičnemu uporabniku razumljivo predstavljena teorija, v kombinaciji s praktičnim prikazom in poskusom oživljanja z vadbenim defibrtilatorjem, ki je popolna replika (tako po izgledu, kot po glasovnih in vizualnih ukazih) funkcionalne enote, kar omogoča simulacijo resničnih scenarijev v situacijah potrebe po oživljanju, odžene vsak morebitni strah ali dvom pred posredovanjem in poskusom reševanja življenja.

PROGRAM PREDSTAVITVE ZA SKUPINE

UVODNO PREDAVANJE

DEMONSTRACIJA TPO IN DELAVNICE

“Po opravljeni predstavitvi ni več neznank, do potankosti simuliramo situacije, s kateremi se bodo torej udeleženci srečali ob morebitnem zastoju srca.”

IZVEDBA PREDSTAVITVE: Predstavitev se organizira v prostorih zainteresiranih društev / podjetij. Termini- podogovoru. Predstavitev je primerna za vse starostne skupine (od vrtca dalje) in vse ciljne skupine uporabnikov. Vsebina predstavitve je usklajena s programom tečaja temeljnih postopkov oživljanja z AED Slovenskega sveta za reanimacijo oziroma Basic Life Support Course od European Resuscitation Council.

V kolikor bi želeli ponudbo ali imate kakšno vprašanje nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, telefona ali elektronskega naslova.