Defibtech Lifeline AED

Domov / Defibrilator Defibitech Lifeline AED

Lastnosti

AED-ji (Avtomatski Zunanji Defibrilatorji) v prvi vrsti niso namenjeni reševalcem in strokovnemu medicinskemu osebju, temveč laikom, ki se poprej še nikoli niso srečali z zastojem srca in se jim v tej situaciji močno poviša srčni utrip, tresejo in drhtijo roke, so močno živčni itd. O življenu in smrti pa odločajo sekunde.

Ravno iz teh razlogov, mora biti AED za »laičnega« uporabnika čimbolj enostaven, brez nepotrebnih ovir, kot so razne torbice, zadrge, pokrovi itd, robusten in odporen na udarce in padce, prilagojenega dizajna, imeti izjemno kratek čas polnjenja, biti lahek za prenos itd. Skratka, kompleten AED mora biti prilagojen zahtevi po čimprejšnjem sproženju prvega šoka, od tega faktorja je namreč močno odvisna stopnja preživetj. Lasnosti dobrega AED-ja si lahko pogledate na tej povezavi.

Zaradi vsega zgoraj naštetega, smo razvili Defibtech Lifeline AED – defibrilator, ki je izmed vseh AED-jev najhitreje pripravljen za uporabo. In deluje tako enostavno, da ga lahko v hipu, brez kakršnihkoli težav uporabi katerikoli »laični« uporabnik.

Zgoraj ima udoben nosilni ročaj, namreč, ko gre za urgentne primere, mora biti oprijem pri nošenju dober, poleg tega zaradi inovativnega dizajna ne potrebuje nobene torbice in nima pokrovov za elektrode (ni ovir pri hitremu dostopu), temveč so te nameščene v priročnem žepu na hrbtni strani.

Elektrode defibrilatorja so z enoto že povezane in jih ni potrebno dodatno priklapljati.
Povrh vsega pa je tudi njegov dizajn povsem prilagojen uporabniku in kot tak, že večkrat nagrajen.

ZAKAJ RAVNO AED DEFIBTECH LIFELINE?

VRHUNSKA NAPREDNA AMERIŠKA TEHNOLOGIJA DEFIBRILACIJE

Močan dvofazni prisekani eksponentni val zimpedanco od 25 do180 ohmov, v kombinaciji z merjenjem upornosti med elektrodama, individualno prilagodi trajanje šoka, glede na izmerjene karakteristike obolele osebe, brez, da bi pri tem povzročal poškodbe srčne mišice (moč pod 180 J pri bifazni defibrilaciji), zaradi česar beležimo uspešna oživljanja na tedenski ravni.

EDINI AED NA TRGU, KI JE DO POTANKOSTI PRILAGOJEN UPORABNIKU

V primeru zastoja srca, mora biti AED enostaven za uporabo in popolnoma prilagojen laičnemu uporabniku, ki se še nikoli ni znašel v predmetni situaciji in je pripravljen nekomu rešiti življenje. Nova generacija AED-jev, je v prvi vrsti dizajnirana na način, da se izogiba obvezni uporabi torbice (ima ročaj za prenašanje), pokrovom za odpiranje (jih nima, elektrode so takoj dostopne) in naknadnemu priklapljanju elektrod (elektrode so predpriklopljene in takoj pripravljene za uporabo), saj navedene pomanjkljivosti, po izvedeni raziskavi, podaljšajo čas, do sproženja šoka v povprečju od 57 sekund, docelo 120 sekund. Glede na dejstvo, da pri oživljanju vsaka sekunda šteje, to v večini primerov pomeni razliko med življenjem in smrtjo.

EDINSTVEN, UNIKATEN KONCEPT BATERIJSKEGA PAKETA

Omenjeni koncept omogoča življenjsko dobo baterijskega paketa do 7 let, pri čemer zagotavlja čas polnjenja pod 5 sekund skozi celotno življenjsko dobo baterije, česar ne premore nobeden konkurenčni AED.

EDINI AED NA TRGU Z ATESTOM ZA DELOVANJE POD 0° CELZIJA

Proizvajalec zagotavlja vsaj eno uro defibrilacije pri temperaturah do -20°Celzija in vsaj 30 minut defibrilacije pri temperaturah do – 30°Celzija), Vsi ostali AED-ji na trgu imajo območje delovanja (ne shranjevanja) le med 0°-50° Celzija. Pri omenjenih AED-jih proizvajalec ne garantira delovanje AED-ja, pri temperaturah pod 0°Celzija.

FDA, CE in ISO CERTIFIKAT

Pri tem je pomemben predvsem FDA (Food and Drug Administraion), ki dovoljuje vstop na trg ZDA, ki je nabolj zahteven, glede učinkovitosti AED-jev in v primeru težav, nepravilnega delovanja, pomanjkljivosti ali nevarnosti, sproži odpoklic AED-ja s tržišča. Kar nekaj AED-jev, nižjega kakovostnega razreda in vprašljive učinkovitosti defibrilacije, ki se tržijo v Sloveniji, ni uspelo pridobiti FDA Certifikata. Tudi v državah, kjer so postavili najvišje možne standarde za AED-je, AED Defibtech Lifeline z lahkoto vse zastavljene standarde presega.

EDINSTVEN KONCEPT DELAVNIC TEMELJNIH POSTOPKOV OŽIVLJANJA

delavnice v trajanju 90 – 120 minut, intuitivne, kombnaicija teorije in prakse, izvedene s strani certificiranega inštruktorja, po metodi AHA (American Heart Association), predstavljajo zadnji kamenček v mozaiku poti do uspešne reakcije in uspešnega oživljanja v primeru zastoja srca. Vsakemu laičnemu uporabniku razumljivo predstavljena teorija, v kombinaciji s praktičnim prikazom in poskusom oživljanja z vadbenim defibrtilatorjem, ki je popolna replika (tako po izgledu, kot po glasovnih in vizualnih ukazih) funkcionalne enote, kar omogoča simulacijo resničnih scenarijev v situacijah potrebe po oživljanju, odžene vsak morebitni strah ali dvom pred posredovanjem in poskusom reševanja življenja.

Kombinacija zgoraj naštetega, uvršča AED Defibtech Lifeline (kljub poznemu vstopu na SLO tržišče), v sam vrh, tako po tržnem deležu (preko 2800 naprav, kar predstavlja preko 60% tržni delež), kot tudi po uspešnosti oživljanja pri »laičnih« uporabnikih (uspešna oživljanja na tedenski bazi, s strani oseb, ki se poprej nikoli niso srečale s potrebo po oživljanju), zaradi česar, večina strank pride do nas na osnovi priporočila zadovoljnih uporabnikov, na kar smo ponosni in želimo ta trend obdržati tudi v prihodnje

GLAVNE PREDNOSTI DEFILIATORJA DEFIBTECH LIFELINE:

TEHNIČNI PODATKI

Ameriško podjetje Defibtech je ozko usmerjeno v proizvodnjo defibrilatorjev

Z uporabo najnaprednejših razpoložljivih proizvodnih metod in dizajna je Defibtechu uspelo zagotoviti stroškovno učinkovit, visoko kvaliteten, zanesljiv in »laičnemu« uporabniku popolnoma prilagojen izdelek.

Defibrilator LifeLine AED je tako primeren za:

javna mesta, krajevne skupnosti, občine, knjižnice, podjetja, banke, delovne obrate, gasilce in reševalce, šole, vrtce, fakultete in druge izobraževalne ustanove, zasebne uporabnike, zdravstvene delavce, zdravnike, zobozdravnike, vse ambulante, policijo, turizem, hotele, TIC, trgovske centre, fitness, welness, športne klube itd.

POLAVTOMATSKI ZUNANJI DEFIBRILATOR

SISTEM ANALIZE BOLNIKOV

BATERIJSKI PAKET

TESTIRANJE

VREMENSKI POGOJI

DOKUMENTIRANJE DOGODKA

DEFIBRILACIJSKE ELEKTRODE

DIMENZIJE

GALERIJA

V kolikor bi želeli ponudbo ali imate kakšno vprašanje nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, telefona ali elektronskega naslova.