Delavnica TPO z uporabo AED

Sam nakup defibrilatorja in njegova postavitev na vidno in frekventno lokacijo, še ne pomeni, da se bodo ljudje opogumili in intervenirali v primeru zastoja srca. Ugotavljamo namreč, da v navedenem primeru, ljudje najpogosteje »otrpnejo« ali pa jih zajame panika, v veliko primerih pa se celo umaknejo s prizorišča. Veliko jih tudi pokliče reševalce, nato pa enostavno počakajo na njihov prihod, brez da bi karkoli storili, kar ima za rezultat neželjene in hude posledice (trajna invalidnost, globoka koma smrt).

Pri zastoju srca je znanje Temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja neprecenljivo, saj lahko s pravilnim postopkom oživljanja, ohranimo možgane pred trajnimi poškodbami in srce, ki je zastalo, z uporabo avtomatskega defibrilatorja (AED) tudi povrnemo v normalni sinusni ritem in s tem človeku rešimo življenje.

 

Predvsem pa je pomembno, da z enostavno, »laikom« prilagojeno in zlahka razumljivo razlago, ljudem prikažemo, da se nimajo česa bati in da jim s tem  preženemo možnost paničnega ravnanja.

 

Izvajamo edinstven koncept delavnic Temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja . delavnice v trajanju 90 – 120 minut, intuitivne, kombnaicija teorije in prakse, izvedene s strani certificiranega inštruktorja, po najsodobnejši metodi AHA (American Heart Association), ki se v svojem konceptu bistveno razlikuje od konvencionalnih in zastarelih metod tovrstnih delavnic in ki predstavljajo nujno potrebni kamenček v mozaiku poti do uspešne reakcije in uspešnega oživljanja v primeru zastoja srca. Vsakemu laičnemu uporabniku razumljivo predstavljena teorija, v kombinaciji s praktičnim prikazom in poskusom oživljanja z vadbenim defibrtilatorjem, ki je popolna replika (tako po izgledu, kot po glasovnih in vizualnih ukazih) funkcionalne enote, kar omogoča simulacijo resničnih scenarijev v situacijah potrebe po oživljanju, odžene vsak morebitni strah ali dvom pred posredovanjem in poskusom reševanja življenja.

Organiziramo delavnice Temeljnih postopkov oživljanja z uporabo zunanjega avtomatskega defibrilatorja (AED).

Delavnica oživljanje s defibrilatorjem AED

Program predstavitve za skupine

UVODNO PREDAVANJE

  Kaj je zastoj srca in kako ga prepoznamo
  Razlika med zastojem srca in infarktom
  Navedba in zaporedje ukrepov ob zastoju srca
  Opis in prikaz temeljnih postopkov oživljanja za laike pri odraslih in otrocih
  Opis in praktični prikaz uporabe avtomatskega zunanjega defibrilatorja (AED)
  Prepoznavanje in ukrepanje ob življenje ogrožajočih stanjih s primeri iz prakse

DEMONSTRACIJA TPO IN DELAVNICE

  Učenje TPO in uporabe AED na lutkah - vso opremo potrebno za tečaj, prinesemo s seboj
  • vsak udeleženec lahko poskusi ročno masažo srca in rokovanje z defibrilatorjem vključno s sprožitvijo šoka
  Simulacija različnih scenarijev z vadbenim defibrilatorjem Defibtech Lifeline, ki je po izgledu in funkciji ter glasovnih in vizualnih ukazih, popolnoma enak pravemu, funkcionalnemu defibrilatorju Defibtech Lifeline, ki je najštevilčnejši AED v Sloveniji (preko 60% vseh AED-jev), kar pomeni, da obstaja velika verjetnost, da se bodo udeleženci ob resničnem zastoju srca, srečali ravno s to vrsto AED-ja.

Po opravljeni predstavitvi ni več neznank, do potankosti simuliramo situacije, s kateremi se bodo torej udeleženci srečali ob morebitnem zastoju srca.

 

IZVEDBA PREDSTAVITVE:Predstavitev se organizira v prostorih zainteresiranih društev / podjetij. Termini- podogovoru. Predstavitev je primerna za vse starostne skupine (od vrtca dalje) in vse ciljne skupine uporabnikov. Vsebina predstavitve je usklajena s programom tečaja temeljnih postopkov oživljanja z AED Slovenskega sveta za reanimacijo oziroma Basic Life Support Course od European Resuscitation Council.

ZAGOTAVLJAMO kvalitetno predstavitev,
s katero boste resnično zadovoljni.

Zahtevajte ponudbo ali zastavite vprašanje

Ime in priimek / naziv podjetja
E-pošta
Telefon
Postavite vprašanje ali zahtevajte ponudbo


Varstvo podatkov
Strinjam se, da bodo moji podatki uporabljeni za obdelavo moje zahteve in za namene komunikacije ter da bodo moji podatki shranjeni na način predpisan z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Upoštevam, da so dodatne informacije o varstvu osebnih podatkov na voljo v Izjavi o varovanju zasebnosti (kliknite tukaj), ki sem jo prebral in sem z njo seznanjen. Zavedam se, da lahko to privolitev kadar koli prekličem.
© 2021 - Vse pravice pridržane. | Produkcija: Sloway spletne rešitve